Referenser

Mitt namn är Ragnar Crona och jag började på allvar med konditionsidrott 2010. Då 38 år gammal. Nu 50 bast!

Satsade redan från början brett på triathlon, cykel, löpning och längdskidåkning
Kramp har dock sedan länge varit min svaga punkt. Kramp är läskigt på det viset att blotta tanken på att det kan komma stressar dig. Kramp kan sänka ett Maraton fast du bara har 3km kvar! Det är inte som att bli lite trött, det kan vara stopp!

Jag har testat det mesta som finns mot kramp men kommit fram till att även om jag spelar saltbalans och vätska bra så kan det komma ändå.

CrampsAWAY har jag testat sista åren och det hjälper. Speciellt om man tar det direkt när man får dom första förnimmelserna av kramp. In med en CrampsAWAY, försök hålla den i munnen några sekunder innan den åker ner. Då har du skjutet problemet framför dig en bra bit. För mig finns det tyvärr fortfarande en bortre gräns där inget hjälper mot kramp men jag har lyckats flytta den gränsen dit där tröttheten ändå är styrande för min prestation. Så mitt mål är att inte hamna där. Ibland händer det tyvärr ändå

CrampsAWAY ger en extra trygghet så jag har det alltid med mig på race som är längre än 1h30m.

 

 

På Lidingöloppet 30KM tog jag en CrampsAWAY innan start men missade att ta med mig och ha under loppet. Fick krampkänning i låren på slutet så att det nöp till ett par gånger men det slog aldrig till ordentligt. Synd att jag missade ta med en extra!
På Stockholm marathon hade jag CrampsAWAY med som jag tog  vid 35km då jag kände att krampen var på väg och jag klarade mig hela vägen in i mål i ganska bra tempo. PB med 12min 3:12:13. Känns absolut som CrampsAWAY hjälper!
Thomas Jansson, löpning

Jag får ofta kramp i foten när jag simmar. Jag hade talats om CrampsAWAY men hade svårt att tro att dom funkade. Jag bestämde mig för att prova och beställde hem ett 3pack som jag la i tränings väskan.
Senast jag var och simmade fick jag, som vanligt (!), kramp under ena foten efter ca 2000 m. Det allra värsta hade gett med sig när jag var klar med den intervallen. Resten släppte efter en CrampsAWAY och krampen, som brukar hänga med till och från under resten av passet, höll sig helt borta sedan!
Så jäkla nice!!!

Bara känslan av att fotkramp inte kommer förstöra fler simpass!
Kommer inte gå till simhallen fler gånger utan att ha CrampsAWAY med mig!

Alexander Mårtensson, simning  och triathlon

 

På morgonen till tävlingen funderade jag på om jag skulle ta med de där två förpackningar  med CrampsAWAY. Hade aldrig testat dem men de är så små och tar ingen plats så det åkte ner i våtdräkten. Jag brukar ju få kramp så kanske värt att testa. Efter 12 km när vi kommer upp från ett sim känner jag hur min hamstring drar ihop sig och det blir svårt att springa. Plockar upp en CrampsAWAY ur fickan på Jennys våtdräkt och sveper snabbt. Inom 10 sekunder släpper krampen och vi fortsätter som om inget hänt. Tänkte inte så mycket mer på det men vid 22km var det dags igen. Försökte springa haltandes men det går inte så tar en CrampsAWAY samtidigt som jag försöker springa vidare och även denna gång försvann krampen på 10 sekunder. Helt otroligt! Bestämde där och då att alltid ha med mig CrampsAWAY på mina race!
Josefine Jangvert, swimrun

 

Jag är en medelålders, glad motionär som upptäckt tjusningen med löpning på senare år. Det började i ”klassisk stil” med 5-6 km per runda o gärna i maxfart varje gång men ju mer jag lärde mig om löpning desto mer började jag variera träningspassen. Insåg att jag allt mer tyckte om långpassen o allt som händer i knopp och kropp under dessa pass. Att tänja på gränserna på andra sätt än att jaga snabbaste tiden.
Jag ville ju ändå behålla lite av tävlingskänslan så snart började jag anmäla mig till olika traillopp med varierad svårighet o distans. Det ställdes nu andra krav på kroppen än att bortse från blodsmak. Distanserna har blivit allt längre och i vintras genomförde jag min första Marathon – på is i de norska fjällen. Helt magiskt. Dock var inte benen riktigt förberedda på vad is-underlaget innebar så efter 24 km kom lite krampkänningar och vid 30 km tog det stopp. Helt stopp. Fick börja gå baklänges, jag fick en CrampsAWAY av en annan deltagare – gurglade munnen och stretchade benen – o tro det eller ej – 12 km senare passerade jag mållinjen med visserligen trötta men helt funktionsduglig ben! Det hade ALDIG gått utan CrampsAWAY – det är jag helt säker på.

Så numera har jag alltid med CrampsAWAY på mina tuffa utmaningar. I slutet av sommaren ska jag ta mig an Idre Fjällmarathon 2xU och med 45 km o 1400 höjdmeter. Utmaningen att genomföra loppet är tufft nog för mig och jag vill känna mig trygg med att krampen inte stoppar mig så givetvis kommer löparryggsäcken innehålla ett par extra förpackningar – både till mig själv men även om jag kan hjälpa någon annan löpare utmed vägen.
Charlotta Rogersson, löpning

 

 

Jag har kört en Ironman 70.3 i Dubai. På förhand så hade jag siktat på simma sub 35 min. Så efter ett lite kortare insim som uppvärmning, ställde jag mig mitt i gruppen 30-35min. Avsaknaden av 1000 meters bojen skapade även en känsla av att man inte kom framåt. Men tillslut lyckades man ta sig upp på stranden och växlade in på 37 minuter. Så med tanke på vågorna så är jag nöjd med med min simdel. Halvvägs in i cyklingen hade jag en snittfart på 33.44km/h och en bra känsla. Men efter vändningen så visste man att det skulle vara vind i ryggen. Så det var en riktigt skön känsla när känslan är att man håller igen, men ser att man ändå ligger över 40km/h. Under löpningen känner jag hur värmen tar ut sin rätt och tappar lite fart hela vägen. Jag krampar och tar en CrampsAWAY och krampen försvinner direkt. När jag korsar mållinjen jag får en tid på 2:02 på momentet och en totaltid på 5:18:27.
Jag satte nytt personbästa med 2 minuter och kommer på alla lopp i framtiden ha med mig CrampsAWAY och ta en i förebyggande syfte också.
Linus Allvin, triathlon

 

Jag är en glad motionär med en inbyggd tävlingsinstinkt från jag började med bågskytte vid 10 års ålder. Sedan 3 år tillbaka är det löpning som gäller och då gärna långa utmanande lopp för att höja motivationen och testa mina egna gränser av vad kroppen fixar.
Nu senast var det Sandsjöbacka trail Black & White 25k. Då springer man 25k på kvällen i pannlampans sken för att sedan ta sig an samma sträcka dag två fast i dagsljus. Under dessa 50k fick jag ta del av teknisk trail, många, långa och jobbiga stigningar samt även, tack och lov, fått möjligheten att bekanta mig med CrampsAWAY.
Och jag är verkligen förstummad över hur denna ”hutt” verkligen fungerade. Både vader och baksida lår fick verkligen bekänna färg, speciellt under dag två i stigningarna, så det var bra slitigt med stumma ben och krampkänningar men efter jag tagit CrampsAWAY så släppte allt och energin kom tillbaka. Överraskande snabba ben och 18 min snabbare in i mål än dag 1 på samma sträcka ?. Inte bara stor seger över min egen prestation utan jag intog även platsen överst på pallen. Och helt klart hade CrampsAWAY ett finger med i spelet.
Ulrika Sjöwall, tidigare bågskytt i Världsklass och nu långdistans löpare

 


Ive been working as a professional tenniscoach for over 8 years after ending my own professional playing career. From my own career, with the highest ranking of number 2 in the world, I know how tough the sport is mentally, tactically and physically.
When my players are competing in tough tournaments with hot or humid conditions I suggest players to have CrampsAWAY in the bag. I know for fact it has helped my players on a few important occasions.
Magnus Norman, Coach of Stan Wawrinka and co founder of Good to Great Tennis Academy 
Som triathlete har jag väldigt många timmar av träning bakom mig. Dagen då det är tävling och dags att möta andra vill jag kunna känna mig säker och fullt fokuserad. Innan jag hittade och började ha med mig CrampsAWAY var jag alltid orolig att få kramp under loppet.
Nu kan jag göra mitt jobb och veta att i fickan ligger det som räddar mig om det skulle krampa någonstans. Jag har tagit CrampsAWAY på både träning och tävling och det har gjort att krampen försvunnit.
Robin Thuresson, triathlon